Dostupni linkovi

Ukrajinski vojnici na liječenju u Hrvatskoj


Osam ranjenih ukrajinskih vojnika doputovalo je u petak u Zagreb na liječenje i rehabilitaciju, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Odmah po dolasku oni su upućeni na trijažno-dijagnostičke preglede, nakon čega će se započeti s medicinskom rehabilitacijom, navodi se u priopćenju.

Projekt liječenja i rehabilitacije izvodi se u suradnji dvaju hrvatskih ministarstava. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru razvojne i humanitarne pomoći snosi troškove putovanja, boravka i tretmana ranjenika, a Ministarstvo zdravlja odabralo je medicinske ustanove za njihovo liječenje i rehabilitaciju.

Ministarstvo zdravlja zbog zaštite privatnosti pacijenata nije željelo objaviti u koje će ustanove ranjenici biti smješteni.

Ovaj projekt najavljen je početkom rujna na summitu NATO-a u Walesu nakon što su ukrajinske vlasti putem Sektora NATO-a za civilno krizno planiranje zatražile pomoć u liječenju i rehabilitaciji ranjenika na što je Hrvatska, zajedno s još 11 država članica NATO-a, pozitivno odgovorila.

XS
SM
MD
LG