Dostupni linkovi

Završen sastanak SDA i SNSD o formiranju vlasti


U Sarajevu je danas poslijepodne održan sastanak delegacija SDA i SNSD-a. Kako se očekivalo, pregovarački timovi dviju stranaka su razgovarali o formiranju vlasti na državnom nivou, kao i o drugim aktuelnim pitanjima.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kazao je da je održan „sadržajan“ sastanak sa delegacijom SNSD-a i da je sagledano stanje u zemlji da bi se napravile promjene koje bi osigurale bolju budućnost.

"SDA smatra da je potrebna promjena retorike kako bismo stvorili bolji ambijent u zemlji, sigurnost, stabilnost koja će osigurati i bolji poslovni ambijent za privlačenje stranih investicija i kapitala", rekao je Izetbegović.

U principu, kazao je on, nije bilo značajnijih razmimoiloženja u mišljenima i stavovima i „samo su se složili da je problem u detaljima“.

I predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je da je svakako prioritet rješavanje presude Sejdić- Finci, te set ekonomskih reformi koje bi zemlju pokrenule „nabolje“. Dodik je rekao da je upoznao Izetbegovića o informacijama da SNSD već ima vlast sa partnerima u RS-u i da bi ona trebala biti formirana do nove godine.

XS
SM
MD
LG