Dostupni linkovi

Đukanović i Krivokapić sjutra o aneksu sporazuma


Pregovarački timovi vladjuće crnogorske kolicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije na čelu sa predsjednicima Milom Đukanovićem i Rankom Krivokapićem trebalo bi u petak popodne da finalizuju aneks koalicionog sporazuma, saznaje Portal Anaitika.

Nakon što bude usaglašen dokument Đukanović i Krivokapić bi narednih dana trebalo da razgovaraju o reorganizaciji Vlade kao i o novim ljudima u izvršnoj vlasti.

Pored imenovanja novih ministara prosvjete i kulture narednih dana trebalo bi da se razgovara i o reorganizaciji Vlade uključujući i pitanje novog kadra u Vladi, saopštio je izvor Portala Analitika.

Prvi dio aneksa koji se odnosi na vladavinu prava u potpunosti je usaglašen zajedno sa dinamikom usvajanja ključnih zakona i formiranja novih institucija neophodnih za dalji napredak u evropskim i evroatlantskim integracijama.

Kada je u pitanju drugi dio - koji se tiče ekonomske politike Vlade, usaglašen je najveći dio, mada postoji par spornih pitanja koja i ne moraju biti dio kolaicionog sporazuma.

Premijer Milo Đukanović kazao je ranije da se sa koalicionim partnerom trenutno razgovara o definisanju državnih prioriteta do kraja 2015. ili početka 2016.

XS
SM
MD
LG