Dostupni linkovi

Vučić: Francuska ukazala poverenje


Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Francuska već napravila iskorak, dajući poverenje napretku Srbije i njenim reformskim zalaganjima.

On je izrazio uverenje da će ekonomsko partnerstvo Srbije i Francuske rasti brzo u predstojećim godinama.

Vučić je za "Danas" ocenio da je poseta francuskog premijera Manuela Valsa „vredan korak u tom pravcu", a da je Srbija posvećena tome da postane vodeća destinacija za strane ulagače u regionu.

"Koristimo našu dugu istoriju kako bismo dalje gradili na osnovu uspeha iz prošlosti, redefinisali sadašnjost i stvorili nove početke koji će oblikovati predstojeće decenije i vekove. Posvećeni smo ulaganju u infrastrukturu. Posvećeni smo unapredjenju poslovne klime, a posvećeni smo i tome da našim partnerima i svetu dokažemo da je Srbija otvorena za posao", istakao je premijer u izjavi za "Danas".

Francuski premijer Manuel Vals doputovaće sutra, na čelu privredne delegacije, u dvodnevnu posetu Srbiji.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, posle svečanog dočeka Valsa, dvojica premijera imaće tet-a-tet sastanak, nakon kojeg će uslediti Francusko-srpski poslovni forum i plenarni sastanak dveju delegacija.

Predvidjeno je i potpisivanje više sporazuma, posebno, kako je navedeno iz kabineta francuskog premijera, u domenu saobraćaja i partnerstva izmedju javnog i privatnog sektora.

Vals će se danas sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, najavljeno je na vebsajtu francuske vlade.

XS
SM
MD
LG