Dostupni linkovi

Milanović i Bandić na sudu zbog klevete


Svega desetak minuta trajalo je svjedočenje hrvatskog premijera Zorana Milanovića u parnici u kojoj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od HTV-a potražuje 120.000 kuna odštete zbog prenošenja Milanovićevih izjava kojima ga je navodno oklevetao i uvrijedio.

Nakon što je u sudnici Opštinskog građanskog suda odgledao snimku spornog intervjua prikazanog nakon prošlogodišnjeg prvog kruga lokalnih izbora u kojoj Bandića povezuje s korupcijom i klijentelizmom Milanović je potvrdio autentičnost svojih izjava i nakon desetak minuta napustio sudnicu.

Tužitelj Bandić u sudnici je potom ponovio da ga je Milanović izvrijeđao. Rekao je i da ne zna je li slučajnost što je dvije semdice prije ove rasprave uhapšen.

Bandić HTV-u zamjera što se ni jednim komentarom nije ogradio od Milanovićevih "sramotnih izjava" što, kako tvrdi, pokazuje da se slažu s iznesenim mišljenjem.

Zbog prenošenja Milanovićevih izjava prije je donesena nepravomoćna presuda protiv RTL-a koji Bandiću mora platiti 50.000 kuna sa zateznom kamatom na ime naknade štete prema Zakonu o medijima.

Uz RTL Bandić je tužio nekoliko drugih medija i novinare koji su prenijeli premijerovu izjavu.

Bandić koji je u međuvremnu uhapšen i nalazi se u istražnom zatvoru na sud je dovezen iz Remetinca u pratnji trojice pravosudnih policajaca koji ga čuvaju i u sudnici.

XS
SM
MD
LG