Dostupni linkovi

Berlin: Konferencija o Zapadnom Balkanu


U Berlinu će se sutra održati konferencija o zapadnom Balkanu i jugoistočnoj Evropi, na kojoj se očekuje učešće šefova diplomatija Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, saopćilo je njemačko Ministarstvo inozemnih poslova.

Na poziv ministara inozemnih poslova Njemačke i Velike Britanije, Franka - Waltera Steinmeiera i Philippea Hammonda, u britanskoj ambasadi u Berlinu će se sastati šefovi diplomatija zemalja zapadnog Balkana, na šestoj po redu konferenciji koju organizira njemački Aspen Institut.

Danas poslije podne će se održati dvije podijumske diskusije, a Steinmeier i Hammond će otvoriti panel o političkim pitanjima u regionu.

Šefovi diplomatije zemalja zapadnog Balkana će s njemačkim i britanskim šefovima diplomatije i predstavnicima američke vlade imati priliku za diskusiju, a osim toga, jedna diskusija bit će posvećena i privrednim temama u jugoistočnoj Evropi.

Konferencija će, također, ponuditi učesnicima skupa, ministrima iz regiona, mogućnost povjerljivih razgovora s poslanicima Bundestaga, visokim predstavnicima EU i NATO-a, kao i njemačke i američke vlade.

XS
SM
MD
LG