Dostupni linkovi

Sarajevo: Regionalna konferencija o poplavama


Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Misija OSCE-a u BiH, Ured UNDP-a u BiH i Centar za sigurnosnu saradnju (RACVIAC) organiziraju regionalnu konferenciju "Poplave u jugoistočnoj Evropi - Naučene lekcije i dalji koraci", koja će biti održana 5. i 6. novembra u Sarajevu.

Konferencija će okupiti oko 90 relevantnih predstavnika vlasti i stručnih institucija kako bi razmjenili i podijelili iskustva tokom poplava i ublažavanju njihovih posljedica, identificirali naučene lekcije i razgovarali o potencijalnim rješenjima i daljim koracima ka smanjenju posljedica poplava boljom pripravnosti i organizacijom bolje zaštite.

Pored predstavnika ključnih ministarstava iz BiH, civilne zaštite, agencija nadležnih za riječne slivove, vodoprivrednih agencija, hidrometeoroloških zavoda, načelnika općina pogođenih nedavnim poplavama, predstavnika univerziteta, nevladinih i međunarodnih organizacija učestvovat će i predstavnici ključnih institucija iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije Makedonije i Albanije, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

XS
SM
MD
LG