Dostupni linkovi

Počinje saslušanje svjedoka u procesu Mustaču i Perkoviću


Suđenje bivšim pripadnicima jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću pred Višim pokrajinskim sudom u Munechenu zbog sumnje u počinjeno djelo suučesništva u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena, nastavlja se u utorak saslušanjem sudskih vještaka i svjedoka.

Kako je priopćio ured za odnose s javnošću Višeg zemaljskog suda, u utorak su na četvrto ročište procesa pozvani svjedoci i sudski vještaci povezani s uviđajem na mjestu ubojstva Stjepana Đurekovića 29. srpnja 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena i s kasnijom istragom.

Saslušani bi trebali biti tadašnji policajac Marinus S., koji se prvi našao na mjestu ubojstva te liječnik Manfred A., koji je utvrdio Đurekovićevu smrt.

Nadalje bi trebali biti saslušani viša policijska inspektorica Policijske uprave mjesta Weilheim, pod čiju nadležnost spada Wolfratshausen, kojoj se, kao i još dvojici policijskih inspektora, navodi samo prezime - Webeck, bivši glavni kriminalni inspektor PU Weilheima - Klitzner, te bivši glavni policijski inspektor u Pokrajinskom kriminalističkom uredu - Feistl, koji su sudjelovali u istrazi Đurekovićeva ubojstva.

Suđenje Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću započelo je 17. listopada čitanjem optužnica u kojima se optuženima predbacuje davanje naloga te planiranje i logistička organizacija Đurekovićeva ubojstva.

XS
SM
MD
LG