Dostupni linkovi

Bandić jedini ostaje u istražnom zatvoru


Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odbijena je jamčevina, i on ostaje u istražnom zatvoru zbog sumnje da je koruptivnim radnjama i zloupotrebom položaja i ovlasti oštetio gradski i državni proračun za oko 2,7 milijuna eura (20.000.000 kuna).

Ostaloj osmorici osumnjičenika jamčevina je prihvaćena i oni će po uplati novca izići iz zatvora i braniti se sa slobode. Razlog za odbijanje jamčevine i odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru je opasnost od ponavljanja kaznenog djela i opasnost od utjecaja na svjedoke.

Kako je tužiteljstvo predložilo ispitivanje 270 svjedoka, sasvim je moguće da Bandić ostane u istražnom zatvoru i dulje od danas određenih 30 dana. Bandić nije dao ostavku na funkciju gradonačelnika Zagreba, pa je sud procijenio i da bi – ako nije u istražnom zatvoru – postojala mogućnost od ponavljanja kaznenog djela.

Svih devet pritvorenika ponudilo je jamčevinu kako bi izišlo na uvjetnu slobodu. Bandić je nudio hipoteku na nekretninu vrijednu oko 660.000 eura (5,4 milijuna kuna) kao jamčevinu.

U aferi „Agram“ istragom je obuhvaćeno 16 osoba i dvije tvrtke, a ukupna šteta po proračun grada zagreba i državni proračun procjenjuje se na 2,7 milijuna eura (20.000.000 kuna).

XS
SM
MD
LG