Dostupni linkovi

Srbija:Odbor o slobodi medija bez naprednjaka


Sjednici Odbora za informisanje sa temom o slobodi medija prisustvovali su predstavnici NUNS i UNS i predstavnici opozicije, ali ne i članovi većine u parlamentu iz Srpske napredne stranke.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović obavijestila je novinare da je sjednica bila zakazana za 27.oktobar, ali je vladajuća većina, kako je rekla, zatražila da se ta sjednica odloži zbog stranačke slave što je ona i učinila.

"U međuvremenu sam dobila dopis iz ministarstva kulture u kome sam zamoljena da sjednicu pomerim za 30. ili 31. oktobar, jer je ministar imao želju da prisustvuje sjednici. Smatrajući da je dobro da ministar prisustvuje, smatrala sam da treba da mu izađem u susret", rekla je ona i pročitala da je Tasovac potvrdio dolazak na ovaj sastanak.

Međutim, on se nije pojavio, kao ni državni sekretar Saša Mirković, koji je bio prisutan na prethodnom odboru.

Predstavnici opozicije su se saglasili da je stanje u medijima loše, a lider Nove stranke Zoran Živković je rekao da je nedolazak većine "opstrukcija odnosno njihovo bježanje".

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je na sjednici da "sloboda umire uz gromoglasne aplauze".

Novinarima se obratio i poslanik SNS i član Odbora za informisanje Vladimir Đukanović, koji je u parlament došao na poziv medija, rekavši da mu je besmisleno da komentariše "partijski skup Demokratske stranke" uz ocjenu da se taj odbor zloupotrebljava.

XS
SM
MD
LG