Dostupni linkovi

Beograd: Konferencija o ekonomskim politikama na Balkanu


U Beogradu će dana biti održana Međunarodna konferencija o socijalnim posljedicama ekonomskih politika na Zapadnom Balkanu, u organizaciji Međunarodnog centra Olof Palme i Zaklade Friedrich Ebert.

Cilj je konferencije razmotriti pravac u kojem idu ekonomske politike u Srbiji, na Zapadnom Balkanu i u Europskoj uniji, kao i da podrži dijalog o adekvatnim politikama za socijalno-ekonomski razvoj, najavili su organizatori skupa.

Ova konferencija će pružiti priliku za susret predstavnika ministarstava, socijalnih partnera, stručnjaka, analitičara i predstavnika akademske zajednice iz Srbije, EU i regije Zapadnog Balkana.

Važnim pitanjima usklađivanja tekućih reformi sa stvaranjem uvjeta za zapošljavanje i dobrobit stanovništva bavit će se odabrani panelisti među kojima su i Ole Ludvigson, zastupnik Europskog parlamenta i član izaslanstva u parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, potpredsjednica Vlade Hrvatske Milanka Opačić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsjednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković, zastupnici iz BiH i drugi.

XS
SM
MD
LG