Dostupni linkovi

Albanski predsjednik u posjeti Sloveniji


Predsjednik Albanije Bujar Nishani doputovaće danas u posjetu Sloveniji, na poziv slovenačkog predsjednika Boruta Pahora, javio je dopisnik Agencije ONASA.

"Posjeta predstavlja priliku za oživljavanje susreta na najvišem političkom nivou i istovremeno je prilika za jačanje bilateralne saradnje sa posebnim naglaskom na privrednoj saradnji", navodi se u saopštenju Kabineta slovenačkog predsjednika.

Sa albanskim predsjednikom dolazi i privredna delegacija, a domaćin i gost će govoriti na slovenačko-albanskoj poslovnoj konferenciji, u organizaciji Privredna komora Slovenije.

Dosadašnja privredna saradnja dviju država ocijenjena je kao "skromna".
Albanski predsjednik upoznaće Pahora o upolitičkoj situaciji u svojoj zemlji i odvijanjem ključnih reformi važnih za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU).

Važne tačke razgovora će biti i regionalna saradnja sa naglaskom na Proces Brdo, multilateralna saradnja, kao i opšta situacija na Zapadnom Balkanu.

Sa predsjednikom Albanije razgovaraće i premijer Slovenije Miro Cerar i predsjednik Državnog zbora (parlamenta) Milan Brglez.

XS
SM
MD
LG