Dostupni linkovi

Ban se nada da će izbori u Ukrajini doprinijeti uspostavi mira


Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je održavanje parlamentarnih izbora u Ukrajini i izrazio nadu da će izbori doprinijeti uspostavljanju trajnog mira u toj zemlji, izjavio je novinarima u Njujorku portparol UN Stefan Dužarik.

"Generalni sekretar očekuje da će izbori predstavljati važan korak ka uspostavljanju trajnog mira u Ukrajini. On se nada da će biti važan korak ka stabilnosti, reformi, oporavku i pomirenju u novoj prosperitetnoj državi", rekao je Dužarik, a prenosi RIA "Novosti".

Prijevremeni parlamentarni izbori za ukrajinski parlament održani su juče a izlazanost je bila 52,42 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija. Zvanični rezultati biće saopšteni za nekoliko dana.

Nakon što je prebrojano 25 odsto glasova, vodi Narodni front Arsenija Jacenjuka sa 21,69 odsto glasova, a blok predsjednika Petra Porošenka dobio je 21,63 odsto glasova. Prati ih stranka "Samopomič", na čijem je čelu gradonačelnik Ljvova Andrij Sadovi, sa 10,9 odsto glasova, a slijedi Opozicioni blok sa 9,77 odsto.

XS
SM
MD
LG