Dostupni linkovi

Dodik : Koalicija SNSD-DNS-SP će formirati Vladu RS


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je uvjeren da će koalicija SNSD-DNS-SP veoma brzo formirati novu vladu Republike Srpske.

"Ova koalicija sa 42 poslanika u Parlamentu RS formirat će vladu Republike Srpske. Pozivamo da se jave oni koji misle da bi mogli da budu sa nama", rekao je danas novinarima Dodik u Banjoj Luci, nakon što je prisustvovao proslavi krsne slave Stranke Nova Srpska - Svete Petke.

Dodik je rekao da je danas vrlo važan dan," jer je konačno CIK BiH nešto prebrojao i utvrdio".

On je naveo da će SNSD provjeravati neke stvari, jer veoma čudno zvuči da je smanjen broj koalicionih poslanika sa 44 na 42 u Narodnoj skupštini RS.

"Znamo mi ranije koncepcije na koje se išlo - ako ne možeš da pobijediš SNSD i Milorada Dodika onda pokušaj da ga učiniš slabijim", napomenuo je Dodik.

"Politička stabilnost mora biti domet svake vlasti, jer ako nje nema onda nema ničega drugog. Ključno pitanje je politička stabilnost, a za razne izazove, socijalne i ekonomske, zajedno sa ljudima koji budu činili strukturu vlasti SNSD će napraviti određene programe i sačiniti ono što je neophodno da bi se kretali dalje", istakao je Dodik.

On je rekao da situacija u svakom smislu nije komotna, dodajući da se u regionalnom smislu "mnogo situacija mijenja", zbog čega se moraju razumjeti svjetski procesi da bi RS postavili na pravo mjesto.

Kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, Dodik je naveo da će SNSD završiti razgovore sa HDZ-om sa kojim ima savezništvo od ranije i to proglasiti u četvrtak u Mostaru na zajedničkom sastanku.

XS
SM
MD
LG