Dostupni linkovi

Sedmi dan prosvjeda hrvatskih vojnih invalida


Stopostotni ratni vojni invalidi i sedmi dan provode ispred zgrade Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici. Tijekom noći i jutra četvorici branitelja je pozlilo i odvezla ih je Hitna pomoć.

"Ljudi su umorni, iscrpljeni i pothlađeni i nije ni čudo da ih je morala odvesti hitna", rekao je jedan od organizatora prosvjeda, predsjednik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić.

Naglasio je da unatoč umoru branitelji nastavljaju s prosvjedom ustrajni u nakani da ministar branitelja Predrag Matić te zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik ministra Bojan Glavašević daju ostavke i da se u utorak u njihovom prosvjedničkom šatoru održi okrugli stol na kojem bi se, rekao je Ljubičić, razmotrilo zakonsko i drugo rješavanje njihovih prava i društvenog statusa.

Branitelji su sinoć precizirali svoje zahtjeve. Uz smjene ministra Matića i njegovih pomoćnika, traže javnu raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima, isto tako i donošenje zakona o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima na ustavnoj razini.

Organizatori prosvjeda za sada nemaju nikakvih informacija o zdravstvenom stanju prosvjednika koje je odvezla hitna pomoć.

XS
SM
MD
LG