Dostupni linkovi

USKOK pokrenuo istragu u gradskoj upravi


Kancelarija za suzbijanje organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula je istragu protiv četvorice stanovnika Osijeka, među kojima su i funkcioneri Gradske uprave iz 2012. godine, zbog davanja i primanja mita te zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Hrvatski mediji navode da je riječ o dvojici funkcionera iz Gradske uprave u doba gradonačelnika Krešimira Bubala, a dvojica iz jednog trgovačkog društva. Istražni sudija je trojici od njih odredio jednomjesečni pritvor.

U današnjem saopštenju Uskoka navodi se da je riječ o vršiocu dužnosti načelnika Upravnog odjeljenja za privredu, koji je od početka avgusta do kraja 2012. pogodovao jednom direktoru i zaposlenom trgovačkog poduzeća pri dodjeli gradskih lokala.

Riječ je o prvoosumnjičenom Zvonimiru Prgometu, koji se s jednim osumnjičenim navodno dogovorio o podjeli dobiti, a od drugoga je tražio da zaposli dvije osobe. Među četvoricom osumnjičenih je još jedno lice iz Upravnog odjeljenja za privredu, od koje je navodno prvooptuženi tražio da prilagodi uslove konkursa ostaloj dvojici osumnjičenih.

XS
SM
MD
LG