Dostupni linkovi

CIK BIH:Brojanje se ponavlja na 63 biračaka mjesta


Centralna izborna komisija (CIK) BiH naložila je danas po službenoj dužnosti ponovno brojanje glasačkih listića sa još 63 biračka mjesta.

Nalog je uslijedio nakon što je glavni kontrolor za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za opšte izbore podnio CIK-u izvještaj da nije moguće verifikovati rezultate izbora na ovim biračkim mjestima sa zbirnog obrasca koji su sačinili birački odbori.

Brojanje za 46 biračkih mjesta počeće u Glavnom centru za brojanje u 16.00 sati, a za preostalih 17 biračkih mjesta u 17.00 sati.

Brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati akreditovani posmatrači političkih partija za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje, i to onih stranka koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

CIK je za ovogodišnje izbore izdao nalog za ponovno brojanje na ukupno 125 biračkih mjesta, dok su na opštim izborima 2010. godine glasački listići ponovo brojani sa 70 biračkih mjesta, a na lokalnim izborima 2012. godine sa 85.

XS
SM
MD
LG