Dostupni linkovi

UEFA odlučila: Srbiji pobjeda i oduzimanje bodova


UEFA je odlučila da prekinutu utakmicu Srbija-Albanija registruje službenim rezultatom 3:0 za domaću selekciju, ali i da "orlove" kazni tri boda zbog loše organizacije meča.

Srbija će i sljedeće dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kao domaćin odigrati pred praznim tribinama, a oba saveza kažnjena su sa po 100 hiljada eura.

Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno savezima u sljedećih pet dana, pa će se tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene kazne.

Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

Utakmica Srbija-Albanija prekinuta je u finišu prvog dijela kada je na stadion Partizana doletio dron koji je nosio zastavu tzv. "velike Albanije".

Nakon reakcije reprezentativaca Albanije koji su posegnuli da uzmu zastavu, utrčale su desetine navijača u teren i uslijedio je totalni metež na terenu.

Pošto se prekid smirio gosti nisu željeli da se vrate na teren.

XS
SM
MD
LG