Dostupni linkovi

Hodžaj: Dolazak u Beograd istorijski


Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj izjavio je da je boravak kosovskih ministara u Beogradu istorijski događaj i potvrda normalizacije odnosa.

Enver Hodžaj i kosovski ministar ekonomskog razvoja Fadilj Ismailji učestvuju danas na ministarskom sastanku zemalja regiona, koji se održava u Beogradu.

Hodžaj je dodao da se nada da u budućnosti posjete kosovskog premijera i ministara Beogradu neće biti glavna vijest.

Govoreći o intitucionalnoj krizi u Prištini, Hodžaj je izjavio da bi za dvije do tri nedjelje Kosovo moglo da dobije novu vladu.

"Nema potrebe za novim izborima i veoma smo posvećeni tome da pronađemo rješenje (za formiranje nove vlade)", rekao je Hodžaj pred početak regionalnog neformalnog sastanka šefova diplomatija i ministara privrede.

On je dodao da se nastavak dijaloga sa Beogradom očekuje veoma brzo, poslije formiranja nove vlade.

"Veoma smo povećeni da se sačuva stabilnost, bezbjednost i sigurnost na Kosovu", rekao je Hodžaj i istakao da isto tolika posvećenost postoji i kada je u pitanju nastavak dijaloga sa Beogradom.

Regionalni skup u Beogradu se održava po Gimnih formuli, koju inače ministri spoljnih poslova EU ponekad koriste za neformalne sastanke na kojima učesnici vode slobodne i sadržajne diskusije o određenim problemima, ali ne donose nikakve formalne zaključke.

XS
SM
MD
LG