Dostupni linkovi

Ostavke čelnika Vnukova, uhapšena četvorica zaposlenih


Rusko državno tužilaštvo je naložilo privođenje još četiri radnika moskovskog aerodroma "Vnukovo", posle nesreće u kojoj je poginuo direktor francuskog "Totala"

Odmah nakon nesreće ruski istražitelji su odredili pritvor vozaču mašine za čišćenje snega Vladimiru Matvinenku, koji je navodno izazvao avionsku nesreću sudarivši se sa privatnim avionom "Falkon-50" u kojem su bili Kristof de Maržeri i još troje ljudi, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da su danas uhapšeni i vodeći servisni inžinjer "Vnukova" Vladimir Ledenev, koji je nadgledao radove na čišćenju snega te noći kad je avion udario u ralicu, upravnik zadužen za poletanja Roman Dunajev, dispečerka-pripravnica Svetlana Krivsun i dispečer Aleksandar Kruglov.Ruski istražitelji su u utorak saopštili da je za avionsku nesreću na moskovskom aerodoromu kriv "kriminalni nemar" rukovodilaca aerodroma.

Usred istrage o nesreći, direktor i zamenik direktora aerodroma "Vnukovo" dali su ostavke, objavila je pres služba aerodroma.

"Zbog tragičnih događaja u noći između 20. i 21. oktobra, direktor međunarodnog aerodroma "Vnukovo" Andrej Diakov i njegov zamenik, vojno lice Sergej Solnčev, su podneli ostavke. Ostavke su prihvaćene", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG