Dostupni linkovi

Tribina u CZKD "Ispod površine Beograda na vodi"


Građanska inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizuje razgovor o projektu „Beograd na vodi“, metodama njegove realizacije i mogućim posledicama u četvrtak 23. oktobra, u 19 časova u Paviljonu Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Stručnjaci iz različitih oblasti će na tribini pod nazivom "Ispod površine Beograda na vodi: planovi i posledice" govoriti o urbanističkim rešenjima, procedurama, budžetskim troškovima i problemima nastalim zbog podilaženja vlasti i institucija privatnom investitoru zarad projekta “Beograd na vodi”.

Kako je do 28. oktobra moguće podneti primedbe na Prostorni plan za područje na kojem je planirana izgradnja “Beograda na vodi”, ovo će biti prilika da se govori o načinima aktivne kritike projekta i da to i realizuje direktnim učešćem građana.

U razgovoru učestvuju Bojan Kovačević - arhitekta, član ULUPUDS-a i član Akademije arhitekture Srbije, Goran Milićević - ekonomista, Ekonomski fakultet i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Ksenija Petovar - sociološkinja, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Miodrag Vujošević - ekonomista, prostorni i envajronmentalni planer, naučni savetnik Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Nemanja Nenadić - pravnik, Transparentnost Srbija.

XS
SM
MD
LG