Dostupni linkovi

Vučić očekuje plodotvoran razgovor sa Ramom


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da poseta premijera Albanije Edija Rame 10. novembra prođe "dobro i plodotvorno".

"Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, interesi Srbije zaštićeni su odlukom da se Ramina poseta odloži.

"Takođe smo zaštitili interese time što smo rekli da ne možete posle izazivanja incidenta da dođete u Beograd i pričate i radite šta hoćete", rekao je on.

Vučić je kazao da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu najviše smeta Srbiji i da bi "mnogi želeli Srbiju da sruše preko izazivanja nestabilnosti".

Premijer je dodao da su pojedinci reagovali pogrešno ali da su svi počinioci incidenata i napada na lokale u vlasništvu Albanaca u Srbiji pohapšeni.

"Ponosan sam što su pohapšeni svi napadači a oni (Albanci) se i dalje hvale dronovima i zastavama. To je suštinska razlika između nas i njih", rekao je Vučić.

On nije želeo da komentariše spekulacije oko protokola koji je predviđen za posetu Edija Rame i kazao da albanski premijer nije tražio da učestvuje na političkom mitingu u Preševu.

XS
SM
MD
LG