Dostupni linkovi

SNS: Demokratama krivo što su pronađeni napadači


Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da je Demokratskoj stranci krivo što je država, u "rekordno kratkom roku", pronašla počinioce napada na predstavnike nacionalnih manjina i što Srbija postaje "moderna i uređena" zemlja nakon decenije i po "demokratskog pljačkanja i pustošenja".

"Zavist i ljubomora DS-a je ogromna, i umesto da pokažu barem elementarno ljudsko i građansko zadovoljstvo što su vinovnici ovih
teških krivičnih dela pronađeni i što će biti sankcionisani, oni se oglašavaju sramnim 'buzdovan saopštenjima', koja, naravno, najviše govore o njima i njihovoj političkoj kulturi", navodi se u saopštenju SNS-a.

Demokratska stranka ocenila je ranije danas da je podatak da je veliki broj maloletnika učestvovao u seriji napada na građane Srbije "ogledalo vlasti koja vlada buzdovanom, nasiljem, cenzurom i progonom pristojnosti iz društva".

Srpska napredna stranka je ocenila da je upravo DS trajno narušila stanje u Srbiji, kako se navodi, "pljačkanjem državne imovine, uništavanjem firmi, otpuštanjem, cenzurom i monopolom nad oglasnim prostorom u medijima".

"Htela DS to ili ne, Srbija konačno postaje moderna, uređena država, s jakim i nezavisnim institucijama, koja poštuje svoje građane i brine se o njima, država u kojoj se insistira na istinskim demokratskim vrednostima, i koja je zbog toga uvažavana u celom svetu", dodaje se u saopštenju SNS-a.

XS
SM
MD
LG