Dostupni linkovi

Kalić se krio na Kosovu


Najtraženiji crnogorski bjegunac, narkobos Safet Kalić, optužen za pranje novca, krio se na Kosovu odakle je prije dva dana pod lažnim imenom Rifat Murik avionom otputovao u Beč, gdje je uhapšen, saopšteno je iz austrijske policije.

Vjeruje se da su njegova logistika bili članovi kosovske kriminalne grupacije, koja kontroliše znatan dio heroinske krijumčarske rute, koja iz Avganistana preko Turske i Albanije, te dijelom i Crne Gore, tranzitira i kroz kosovsku teritoriju, prenijeli su crnogorski mediji.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pojasnio je juče da će od samog Kalića zavisiti hoće li biti odmah izručen ili će se na to čekati kroz ekstradicioni postupak.

Pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju 6. oktobra je završeno suđenje protiv Kalića, njegovog brata Mersudina (54) i Safetove supruge Amine (29) zbog pranja osam miliona evra, zarađenih švercom narkotika.

Izricanje presude odgođeno je za početak novembra. Safetu Kaliću sudilo se u odsustvu, a, prema odluci pravosuđa, oduzeta mu je imovina, kao i najbližim srodnicima, vrijedna više od 22 miliona evra.

XS
SM
MD
LG