Dostupni linkovi

USKOK traži zatvor za Milana Bandića


USKOK je jutros donio rješenje o provođenju istrage protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Slobodana Ljubičića, Petra Pripuza i još 13 okrivljenih.

Za 12-ero traže zatvor, za četvero puštanje na slobodu. Uskok je pokrenuo istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem, a ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna (2,5 miljuna eura).

Bandića se tereti za nezakonitosti u poslovanju s tvrtkom CIOS osumnjičenog Petra Pripuza i tvrtkom Bramgrad projekt Mranka Mihaljevića te da je zbog Uskoku spornog financiranja predsjedničke kampanje 2009. oštetio gradski i državni proračun.

Također, terete ga i da je u pet navrata trgovao utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu. Osumnjičen je i da je u sedam navrata koristio svoj službeni i društveni položaj a vezano za korištenje službenih automobila Grada Zagreba u privatne svrhe.

XS
SM
MD
LG