Dostupni linkovi

SAD uvele strožije mjere zaštite od ebole


SAD su objavile nove, strožije protokole kojih se moraju pridržavati zdravstveni djelatnici koji dolaze u dodir s oboljelima od ebole, pa će medicinski timovi nositi zaštitnu odjeću koja će im u potpunosti štititi kožu i kosu od doticaja s virusom.

Prema uputama Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, zdravstveni djelatnici moraju proći posebne treninge kako bi se obučili o pravilnom korištenju opreme koja je dizajnirana da iz zaštiti od virusa a uključuje kombinezon i jednokratnu kapu. Kako bi bili sigurni da se poštuju sve procedure, pravilno korištenje opreme nadgledat će posebni supervizori.

Ključno je da doktorima, sestrama i tehničarima ne bude izložen ni najmanji dio kože dok skrbe o zaraženima virusom ebole, koji se prenosi u direktnom kontaktu s kožom i tjelesnim izlučevinama.

Prema starim uputama, koje su izrađene na temelju protokola Svjetske zdravstvene organizacije, zdravstveni djelatnici trebali su nositi maske ili zaštitne naočale, ali je bilo dopušteno određeno izlaganje kože.

XS
SM
MD
LG