Dostupni linkovi

Sastanak sa vlasnicima napadnutih pekara


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik novosadske Policijske uprave Siniša Radaković sastali su se danas sa vlasnicima pekara i poslastičarnica čiji su objekti proteklih dana bili na meti napada.

Vučević je rekao da je Policijska uprava privela određena lica i testirala na poligrafu kako bi se otkrili počinioci napada.

"Ni država, ni grad, ali ni cela zajednica neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci narušavaju međuljudske odnose i kvare naš suživot. Oni nisu ogledalo našeg grada, a takvim ponašanjem se ne pokazuje patriotizam", rekao je Vučević nakon sastanka.

Gradonačelnik je zahvalio vlasnicima čiji su objekti bili izloženi napadima na "hrabrom i dostojanstvenom držanju".

"Naša država jača je od svakog huligana i ubeđen sam da će oni koji su bacili ljagu na naš grad biti procesuirani u skladu sa zakonom", dodao je Vučević.

U proteklih nekoliko dana u Vojvodini je razbijeno nekoliko pekara i drugih objekata čiji su vlasnici Albanci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici. Danas je napadnuta i pekara čiji je vlasnik Srbin.

Građani Novog Sada i nevladine organizacije najavili su antifašistički skup za 23. oktobar, u znak protesta zbog napada koji su počeli nakon nereda na utakmici Srbija-Albanija prošle nedelje.

XS
SM
MD
LG