Dostupni linkovi

U Münchenu počinje suđenje Perkoviću i Mustaču


Pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu počinje suđenje bivšim visokim dužnosnicima jugoslavenske tajne službe Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću.

Mustač i Perković optuženi su za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. Da je interes za suđenje velik dokazuje i broj akreditiranih novinara, njih 100-njak. Evo što je uoči početka procesa za MS rekao Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

"Očekujem da konačno počne razrješavanje slučaja Perković i Mustač. Njime se približavamo faktički povratku Perkovića, jer što prije počnemo, prije ćemo završiti taj postupak. Mislim da ćemo dokazati nevinost i Perkovića i Mustača i vratiti ih kući u Hrvatsku", kazao je Nobilo.

U javnosti se nagađa kako bi Perković mogao progovoriti o osobama i događajima povezanima s radom jugoslavenskih tajnih službi. Nobilo ne odbacuje tu mogućnost.

"On će pred kraj postupka davati svoju obranu. Ovisno o razvoju situacije u samom postupku, vezano za to će i biti njegova obrana. Tako da u ovom trenutku ne može se unaprijed reći. Ali se ne može ni isključiti da će obrana biti i šira od one koja se očekuje", znakovito poručuje Nobilo.

XS
SM
MD
LG