Dostupni linkovi

Ambasador Albanije: Radimo na Raminoj poseti Beogradu


Incident na stadionu jeste zakomplikovao atmsferu, ali obe strane rade na tome da susret između albanskog i srpskog premijera u Beogradu bude realizovan, rekao je u četvrtak za RSE ambasador Albanije u Srbiji Iljir Boćka.

“Bilo bi neproduktivno za saradnju između naše dve zemlje kada bi se iza svakog incidenta stvarao vakuum, nakon čega bismo ponovo morali da počinjemo ispočetka. To nije produktivno. Mi radimo na tome da poseta bude realizovana. Prema poslednjim informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova Albanije, nastavljaju se koraci ka realizaciji tog posla”, rekao je Boćka na konferenciji za medije.

Ambasador Albanije je najoštrije osudio, kako je naveo, nasilje i huliganizam kojima su bili izloženi fudbaleri albanske reprezentacije na stadionu.

“Naši sportisti bili su izloženi nasilju ne samo od strane ekstremnih navijača, nego i od strane onih koji su bili odgovorni za njihovu bezbednost na stadionu. Predstavnici našeg fudbalskog saveza, sportisti, novinari, zadržani su bez ikakvog objašnjenja, opkoljeni od policijskih snaga, pod psihološkim pritiskom nekoliko sati, bez ikakvog razloga”, rekao je Boćka.

Osvrnuvši se na incident koji se dogodio kada je letelica unela na stadion kartu “velike Albanije”, Boćka je istakao da od srpskih vlasti očekuje odgovor na pitanje ko je za to odgovoran.

“Nemamo informacije ko stoji iza tog letećeg objekta. Od trenutka kada se to desilo, mi čekamo od srpske strane da nam daju potrebne informacije u vezi s tim incidentom”, rekao je Boćka.

“Što se tiče onoga što je bilo zakačeno na letećem objektu, ja kao predstavnik albanske države znam samo nacionalnu zastavu, znam samo simbole Albanije i njih poštujem”, dodao je Boćka.

XS
SM
MD
LG