Dostupni linkovi

Đukanović:EU i NATO garant bolje budućnosti


U najboljem je interesu ne samo regiona, već i EU i NATO, da Brisel povede računa da se usporavanjem procesa integracija ne zamagljuje evropska i evroatlantska perspektiva Zapadnog Balkana, saopštio je crnogorski premijer Milo Đukanović u Budvi na Sveobuhvatnom ministarskom regionalnom sastanku.

On kaže da su integracija u Evropsku uniju i NATO jedini siguran garant stabilnosti i bolje budućnosti za sve države Zapadnog Balkana.

Premijer kaže da su progres u procesu integracije u EU i NATO strateški ciljevi državne politike Crne Gore i dodaje da su to prvi put u istoriji zajednički ciljevi i za region u cjelini.

"Integracije su drugo ime za stabilnost Zapadnog Balkana. Želimo da vjerujemo i da je to i zajednički naučena lekcija iz tragičnih grešaka kojima obiluje prošlost naroda na ovim prostorima. Pokazuje se da su agende EU i NATO integracija najbolji okvir za političke i ekonomske reforme bez kojih nema prevazilaženja decenijskog zaostajanja u razvoju, niti dostizanja evropskih standarda i kvaliteta života", poručio je crnogorski premijer.

XS
SM
MD
LG