Dostupni linkovi

Krviokapić: NATO nam garantuje mir


NATO Crnoj Gori garantuje stabilnost i pouzdanost, a taj vojno-politički savez, osim što je sačuvao mir u Evropi, snagom svog mača odbranio je ideje na kojima je nastala Evropa poslije Drugog svjetskog rata, saopštio je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić.

“Izbrišite iz svojih sjećanja 65 godina NATO-a, i zamislite kako bi izgledala Evropa”, poručio je Krivokapić tokom posljednjeg dana regionalnog sastanka ministara odbrane u Budvi.

Krivokapić je rekao da se Evropa danas nalazi u vremenu nereda, kao i u vremenu traženja novih odgovora u bezbjedonosnom dijelu.

"Mislili smo da je na ovom prostoru završen posljednji evropski rat, neki ga zovu Treći balkanski rat, i nadali smo se da je to posljednji balkanski rat u Evropi. Sada već vidimo da nije. To je ono što sve nas suočava sa činjenicom da se nalazimo u vremenu koje neki zovu vrijeme nereda, nedostatka reda, u bezbjednosnom dijelu vrijeme traženja hitnih novih odgovora“, kazao Krivokapić.

NATO je, tvrdi on, organizacija koja čuva mir.

“Istorija je puna koraka naprijed i koraka unazad. Kada su vremena takva, da nije sve u redu, onda pokušavamo da nađemo ono što garantuje stabilnost u vremenu i pouzdanost u vremenu. Za nas u Crnoj Gori je sada to NATO. Ova organizacija je bila odgovor na izazov gvozdene zavjese. Ali ne samo to, mislim da je NATO sačuvao viziju izazova za nova vremena.“, zaključio je Krivokapić.

XS
SM
MD
LG