Dostupni linkovi

Novi šef misije EULEX sastao se sa Jahjagom


Gabriele Meucci, novi šef misije EULEX na Kosovu sastanao se sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom, što je njegov prvi zvanični sastavk s predstavnikom kosovskih institucija.

Šef misije i predsjednica Jahjaga razgovarali su o pitanjima od zajedničkog interesa u oblasti vladavine prava, a posebno o izazovima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Oni su razgovarali i o novom mandatu EULEX-a, sa naglaskom na kako su rekli "prelazak misije sa mjesta vozača na mesto suvozača".

Meucci je nakon sastanka izjavio:

,,Ovo je bio odličan prvi sastanak sa predsjednicom. Dijelimo istu zabrinutost u vezi sa korupcijom i organizovanim kriminalom na Kosovu, a ja sam obećao da ću uraditi sve što budem mogao u okviru mog mandata i resursa da pomognem Kosovu sa ovim izazovom. Moj mandat obilježava novi početak, a misija neće više jednostavno raditi za Kosovo, već sa Kosovom, na svim nivoima njegovih institucija vladavine prava i u partnerstvu sa našim kolegama"

Gabriele Meucci, stručni italijanski diplomata, ima veliko iskustvo na Balkanu. On je bio ambasador u Crnoj Gori, a prije toga je služio u Hrvatskoj i Albaniji.

XS
SM
MD
LG