Dostupni linkovi

Pronađen dron sa utakmice Srbija-Albanija


Dron koji je nosio zastavu "Velike Albanije", koja je izazvala incidente i prekid utakmice Srbija - Albanija na stadionu Fudbalskog kluba Partizan, pronađen je.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je pronađen dron i da istraga pokazuje da je plan albanske strane bio da izazovu nerede.

On je istakao "da sve činjenice u vezi sa istragom političke provokacije i isticanja zastave na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije ukazuju da je isključivi krivac albanska strana koja je time želela da isprovocira srpske navijače".

Stefanović je naveo i da je "očigledno da im je plan bio da izazovu nerede na stadionu" a da "izjave čelnika albanske Vlade ukazuju da su znali da se takva provokacija sprema, jer oni u potpunosti opravdavaju ponašanje svih lica koja su u tome učestvovala".

"Ako Albanija misli da su evropske vrednosti, vrednosti takozvane 'Velike Albanije' onda Republika Srbija ni po koju cenu ne može da ih deli, zato smatram da oni nisu dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici", naglašava Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao i da je policija pronašla dron koji će biti upućen na veštačenje kako bi se odredio proizvođač, kao i gde je kuplen, saopštio je MUP.

XS
SM
MD
LG