Dostupni linkovi

Zagrebački Tehnički muzej nosit će ime Nikole Tesle


Najposjećeniji hrvatski muzej, zagrebački Tehnički muzej, od sljedeće godine zvat će se Tehnički muzej Nikole Tesle. Takvu je odluku donijelo Upravno vijeće muzeja, a na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

„Razmišljajući i razgovarajući s ljudima od struke, došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti – udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle - čovjeka koji je osvjetlio cijeli svijet - ne bi bilo to,” kazao je Bandić nakon sjednice Upravnog vijeća.

Predsjednik Upravnog vijeća Nedjeljko Štefanić kazao je kako se radi o povezivanju dva velika brenda - brenda tehničkog muzeja i brenda Nikole Tesle.

“Nikola Tesla i Tehnički muzej zajedno će stvarati novu povijest kroz ovaj proces preimenovanja i renoviranja. Nadamo se da će svi oni iz cijelog svijeta koji poštuju Nikolu Teslu ovdje u Tehničkom muzeju Nikole Tesle naći puno sadržaja koji će ih povezivati s njim,” najavio je Štefanić.

Zagrebački Tehnički muzej najposjećeniji je hrvatski muzej. Usprkos opsežnim radovima na rekonstrukciji, u prošloj godini posjetilo ga je 118.425 ljudi.

Osnovan je 21. prosinca 1954. godine, a od god. 1959 nalazi se u paviljonima nekadašnjeg Zagrebačkog zbora, manifestacije iz koje je izrasao Zagrebački velesajam.

Jedan od desetak odjela Muzeja - Demonstracijski kabinet Nikole Tesle jedan je od najposjećenijih odjela. Otvoren je 1976. godine, a god. 2006 u potpunosti je obnovljen.

XS
SM
MD
LG