Dostupni linkovi

Militanti Islamske države pogubili devet osoba


Militanti "Islamske države" pogubili su danas na sjeveru Iraka devet lica, koja su džihadisti optužili da su bili povezani sa sunitskim, antidžihadističkim organizacijama, saopštili su bezbjednosni izvori i svedoci.

U gradu Az-Zab, 90 kilometara zapadno od Kirkuka, šest lica javno je pogubljeno.

"Pripadnici `Islamske države` pogubili su četiri stanovnika grada Az-Zaba i dva lica iz obližnjeg sela Az-Zvija /Az-Zwiya/", izjavio je lokalni zvaničnik službe bezbjednosti.

Prema riječima svjedoka, šestorica pogubljeni bila su optužena za vezu sa sunitskim grupama, koje organizuju pobunu protiv militanata "Islamske države" u regionu Havija.

Oni su pogubljeni na gradskoj pijaci, u istoj oblasti u kojoj se nalazi selo Tel Ali, čiji su stanovnici prošlog mjeseca spalili zastavu militantne organizacije "Islamska država".

Iz osvete, džihadisti su oteli 50 stanovnika sela i svuda po regionu postavili svoje zastave, a na neke od njih čak stavili eksploziv, kako stanovnici ne bi mogli da ih skinu, prenio je AFP.

U mjestu Baidžiju su pogubljena tri muškarca. Oni su bivši članovi organizacije Sahva, koju su SAD osnovale 2007. godine u borbi protiv Al kaide.

XS
SM
MD
LG