Dostupni linkovi

U Europskom parlamentu otvorena izložbe "Stazama stećaka"


U suradnji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko - neretvanske županije DUNEA, u Europskom parlamentu danas je otvorena je međunarodna izložba "Stazama stečaka", saopćio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Riječ je o projektu koji obuhvata četiri države, a financiran je od Europske komisije.

U Hrvatskoj je obrađen lokalitet Novakovo greblje u Čepikućama, u Bosni i Hercegovini izabran je lokalitet Bijača kod Ljubuškog, u Srbiji je obrađen lokalitet Grčko groblje u selu Hrta kod Prijepolja, te u Crnoj Gori lokalitet Marina šuma kod Pljevlja.

"Izložbe i projekti poput ovih obogaćuju našu kulturnu baštinu, te nas istovremeno potiču i osvješćuju da krenemo u potragu za neotkrivenim blagom, među kojim će zasigurno pronaći još pokoji biser", kazala je tokom otvaranja izložbe voditeljica hrvatske delegacije u Europskoj pučkoj stranci Dubravka Šuica.

"Koliko su vrijedni stečci pokazuje i činjenica da su dvije lokacije nominirane za popis UNESCO-ovog fonda svjetske baštine", rekao je , župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

XS
SM
MD
LG