Dostupni linkovi

Prekinut štrajk policije


Posle deset dana prekinut štrajk policije, a predstavnici Nezavisnog sindikata policije odazvali su se pozivu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i otpočeli pregovore.

U sindikatu su kazali da su policajci obustavili štrajk u ponoć, a da su od jutros predstavnici sindikata na pregovorima u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nezavisni sindikat policije, koji je organizovao štrajk objavio je na svom sajtu da su svi policijski sindikati "odluku da suspenduju štrajk u ponoć u 24 sata doneli složno i jedinistveno".

"Obaveštavaćemo vas detaljno i istinito o pregovorima koje počinjemo već ujutro i koji će trajati narednih dana", naveo je taj reprezentativni sindikat. "Čekamo ponudu ministra i njegovo razumevanje za zahteve onih koje odlučno zastupamo i uradićemo, verujte, sve što je moguće da bi te zahteve ispunili", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije jutros su bili nedostupni za kometar odluke ali je na beogradskim ulicama, za razliku od prethodnih dana bilo znatno više policajaca, posebno saobraćajaca, nego prethodnih dana. Nezavisni sindikat policije sa još tri policijska i jednim vatrogasnim sindikatomm započeli su štrajk 29. septembra zbog lošeg materijalnog položaja.

XS
SM
MD
LG