Dostupni linkovi

Dačić: Poseta Putina bilateralna stvar Srbije i Rusije


„Poseta predsednika Ruske Fedaracije Vladimira Putina Srbiji, 16. oktobra, bilateralna je stvar Srbije i Rusije i nema nikakve veze sa našim glavnim spoljnopolitičkim ciljevima da Srbija postane članica Evropske unije“, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

On je ocenio da je ta poseta dobra i pozitivna i da će narod sa velikim oduševljenjem učesvovati na manifestacijama povodom Oslobođenja Beograda.

“Poseta predsednika Putina Srbiji je ugovarana pre više meseci i nema veze sa aktuelnim odnosima na evrospkom kontinentu”, rekao je za RTS Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Dačić je dodao da Srbija paralelno želi da ide ka Evropskoj uniji, ali istovremeno poštujući naše nacionalne i državne interese da poštujemo naše tradicionalne prijatelje i razvijamo ekonomske, političke, kulturne i svake druge veze sa zemljama kao što je Ruska Federacija.

Kometarišući izjavu komesara EU za susedstvo i pregovore o proširenju Johanesa Hana da će Srbija, ukoliko želi da postane članica Unije, morati pažljivo da razmotri svoju odluku da ne podrži sankcije EU protiv Rusije, Dačić je rekao da kada se zatvori neko poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU, tog momenta treba da bude usklađena naša politika sa politikom EU.

XS
SM
MD
LG