Dostupni linkovi

Izbori u Letoniji: Vodi vladajuća koalicija


Trostranačka koaliciona Vlada vodi ispred opozicionih partija na današnjim opštim izborima u Letoniji, navodi se u rezultatima izlaznih anketa.

Partije "Jedinstvo", "Nacionalistička Alijansa", "Unija Zelenih" i "Farmeri" osvojili su 61,7 odsto glasova ili, najvjerovatnije 63 od 100 poslaničkih mjesta.

To su rezultati jedne od izlaznih anketa koju je obavila agencija LETA zajedno sa medijskom kućom LNT i Univerzitetom Stradins iz Rige.

Proruska opoziciona partija "Konkord" osvojila je 21,6 odsto, dok će nove dvije stranke "Alijansa letonskih regiona" i "Od srca za Letoniju" preći cenzus od pet odsto za ulazak u parlament.

"Alijansa letonskih regiona" osvojila je šest odsto, a "Od srca za Letoniju" 5,4 odsto.

Rezultati odvojene izlazne ankete, koju je obavila agencija BNS sa Univerzitetom Stradins u Rigi, govore da je koalicija desnog centra osvojila 61,3 odsto, "Konkord" 19,4 odsto, "Alijanska letonskih regiona 6,2 odsto" i "Od srca za Letoniju" 6,9 odsto.

Tokom obavljanja ankete agencije LETA, oko 25 odsto ispitanih odbilo je da odgovori kako su glasali, a BNS navodi da 27 odsto nije željelo da komentariše svoj izbor.

XS
SM
MD
LG