Dostupni linkovi

Gradska skupština Beograda dostavila podatke o zgradi Zadruge


Postupajući po zahtevu poverenika za informacije od javnog značaja, Skupština Beograda dostavila je danas, u okviru utvrđenog roka, tražene podatke o zgradi "Beogradske zadruge" u kojoj je od letos promotivni centar projekta "Beograd na vodi".

Gradska uprava je saopštila da su informacije dostavljene na osnovu Rešenja poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti broj 07-00-03032/2014-03, koje je primljeno i zavedeno u Pisarnici Skupštine grada Beograda u ponedeljak, 29. septembra 2014. godine.

"Kako je od trenutka prijema rešenja u Skupštini grada počeo da teče rok od pet dana za dostavljanje informacije koji je poverenik odredio, tražiocu podataka, organizaciji 'Transparentnost Srbija' iz Beograda, informacije su dostavljene u određenom roku", navodi se u saopštenju.

Rešenjem poverenika Rodoljuba Šabića, Gradskoj upravi je naloženo da najkasnije u roku od pet dana obavesti "Transparentnost" da li u vezi sa zgradom "Beogradske zadruge" u Karađorđevoj ulici 48, poseduje dokumente iz kojih se može saznati ko je vlasnik, a ko korisnik objekta, koji je osnov korišćenja i ko je bio investitor obnove zgrade ove godine.

Prema tom rešenju, gradska uprava je bila obavezna i da odgovori da li ima građevinsku i druge neophodne dozvole za obnavljanje zgrade "Beogradske zadruge", zatim odluke, dozvole i ugovore u vezi s radovima na preuređenju ulice ispred zgrade, i dokumente koji se odnose na plaćanje radova.

Transparentnost Srbija je 13. avgusta podnela žalbu povereniku Šabiću jer beogradske vlasti nisu dostavile u zakonskom roku dokumenta u vezi s rekonstrukcijom zgrade "Beogradske zadruge".

XS
SM
MD
LG