Dostupni linkovi

U napadima u Pakistanu pet mrtvih


U napadu granatom na trgovine i jednu mješovitu školu poginulo je najmanje pet osoba i desetine je povrijeđeno u srijedu u Pakistanu, prema lokalnim vlastima.

U Quetti, glavnom gradu pokrajine Balutchistan (na jugozapadu), poprištu u toku posljednje decenije sukoba pakistanske vojske i separatističkih pobunjenika, muškarci koji su se kretali na biciklu bacili su dvije granate na brijačnicu, zatim otvorili vatru i ubili tri i ranili još desetak osoba.

U drugom napadu granatom na fotografsku radnju poginula je jedna osoba, precizirao je Imran Qureshi, visoki zvaničnik lokalne policije, prema kojem su u trgovinama koje su gađane radili Pendžabi, stanovnici susjedne pokrajine Penjab, koje balučistanski pobunjenici, koji međutim nisu preuzeli odgovornost za ove napade, smatraju "kolonizatorima".

U Charsaddi, na granici s Afganistanom, nepoznate osobe su bacile dvije granate na mješovitu školu, gdje je poginula jedna učiteljica i ranjena jedna učenica, rekao je novinskoj agenciji AFP Shafiullah Khan, oficir lokalne policije.

XS
SM
MD
LG