Dostupni linkovi

Crna Gora: NATO je naš nacionalni interes


Stavovi Rusije u odnosu na NATO poznati, ali Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje u skladu sa nacionalnim interesima, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

Ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov, upozorio je da je ekspanzija NATO-a ka bivšim jugoslovenskim republikama neodgovorna i da se u Moskvi doživljava kao provokacija.

Iz crnogorskog MVPEI su istakli da je pravo Crne Gore i Rusije da opredjeljuju pravce svoje unutrašnje i spoljnopolitičke orijentacije.

“Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko opredjeljenje koje je u u skladu sa nacionalnim interesima i više puta saopšteno u razgovorima sa ruskim i zvaničnicima drugih država. Stavovi Rusije u odnosu na proširenje Alijanse, takođe, su poznati”, naveli su iz tog resora Portalu Analatika.

Crna Gora će, kako su dodali, nastaviti da odnose i saradnju sa Rusijom razvija u duhu tradicionalnog prijateljstva, povjerenja i obostranih interesa, “uz suvereno pravo obje države da opredjeljuju pravce svog unutrašnjeg razvoja i spoljnopolitičkih orjentacija”.

XS
SM
MD
LG