Dostupni linkovi

Crnogorski liberali traže legalizaciju marihuane u medicinske svrhe


Liberalna partija (LP) podnijela je Skupštini Crne Gore amandmane na Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojima je predviđena legalizacija marihuane u medicinske svrhe, saopšteno je iz ove stranke, članice vladajuće koalicije.

U LP navode da je dokazano da marihuana ima pozitivno dejstvo kod smirivanja bolova i da je blagotvorna u ublažavanju simptoma teških bolesti, naročito kod oboljelih od epilepsije, kancera, multiple skleroze, Side, te nus pojava hemoterapije.

"Marihuana se u medicinske svrhe koristi odavno. Mnogo evropskih zemalja je legalizovalo marihuanu u medicinske svrhe, među kojima su Njemačka, Velika Britanija i Italija, a to su učinile ili su u proceduri legalizacije države iz regiona", ističe se u saopštenju ove stranke.

Poslanik i lider LP Andrija Popović podnio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, sa zahtjevom da bude uvršten u dnevni red naredne sjednice Skupštine Crne Gore, kojim bi bila legalizovana marihuana u medicinske svrhe.

XS
SM
MD
LG