Dostupni linkovi

Sorensen podržao rad CIK-a BIH


Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen i šefovi misija zemalja članica EU akreditovanih u BiH pozvali su sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju i najavili da će EU rasporediti oko 30 timova za praćenje izbora 12. oktobra.

Ambasadori EU na današnjem sastanku s predsjednikom Centralne izborne komisije CIK BiH Stjepanom Mikićem istakli su da u potpunosti podržavaju CIK i njen rad na obezbjeđivanju poštivanja svih propisa u izbornom procesu.

Iz CIK-a je saopšteno da su oni pozdravili angažman posmatračkih misija ODIHR/OEBS-a, te pozdravili domaće posmatrače i njihovo učešće, naglašavajući njihovu važnost za transparentnost izbornog procesa.

Takođe, obavijestili su CIK da će EU u BiH rasporediti oko 30 timova za praćenje izbora 12. oktobra.

"Pozivamo sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju. Pozivamo ih da se uzdrže od retorike podjela i da se fokusiraju na konkretna pitanja koja su od važnosti za građane. Takođe, pozivamo građane da glasaju na opštim izborima", rekao je Sorensen.

XS
SM
MD
LG