Dostupni linkovi

Vučić: Žandarmerija tukla brata koji je imao ličnu kartu u ruci


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pripadnici Žandarmerije počeli da tuku njegovog brata dok je držao ličnu kartu u ruci.Vučić je rekao da se to vidi na snimku, koji imaju državni organi.

"Imamo snimak na kome se vidi da su dali legitimacije, ali o tome više neću da govorim. Naravno da sam objektivan, a žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći, a da to neko ničim nije zaslužio", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Brat premijera Srbije Andrej Vučić pretučen je u nedelju, u javnosti se pojavio i jedan snimak, a on je danas u izjavi Tanjugu demantovao navode pojedinih medija da je odbio da se legitimiše i rekao da su upravo legitimacije povod za prebijanje.

Andrej Vučić je rekao da su i njegovi pratioci uredno pokazali legitimacije, a ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je nešto ranije da su u pitanju pripadnici "Kobri", koji su pravili društvo bratu premijera.

Premijer Vučić je rekao i da su očevici potvrdili da su njegov brat i njegova pratnja pokazali legitimacije.

On je naveo i da "mržnja prema njemu ne mora da se širi prema njegovoj porodici", istakvaši da tu misli na one koji su "lažima pokušali da dezinformišu javnost".

Ministar odbrane je izjavio jutros i da vojna policija i VBA istražuju incident u kom je brat premijera Srbije pretučen tokom Parade ponosa u Beogradu.

"Vojna policija i vojno-bezbjednosna agencija rade na raščišćavanju tog nemilog događaja i dok je istraga u toku ne želim o tome da dajem informacije", rekao je Gašić.

On je dodao da su Kobre, koje su bile u pratnji brata premijera Srbije zapravo obezbjeđenje Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG