Dostupni linkovi

Ugljanin: Tražiću zaštitu od EU


Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao da će, ukoliko se nastave pretnje i govor mržnje državnog vrha prema Bošnjacima, morati da potraže zaštitu od međunarodnih institucija

On je na konferenciji za novinare ukazao da će nedavne izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića o Sandžaku imati negativan efekat po ekonomiju Srbije, a pogotovo Sandžaka.

"Kada premijer Srbije i ministri govore kako u Srbiji postoji nestabilan region i u koji će poslati bezbednosne snage, to šalje negativnu poruku investitorima. Ja ih pozivam da povuku sve te obaveštajne, vojne i druge snage iz Sandžaka, a da ta sredstva preusmere u Obrenovac i druge poplavljene opštine", rekao je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka zatražio je i hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj bi trebalo da se istraže zločini nad Bošnjacima u Srbiji.

"Takodje, od premijera i Vlade Srbije očekujem da uskoro naprave program za rešavanje problema Bošnjaka, a ukoliko nastave sa pretnjama i govorom mržnje, bićemo primorani da se obratimo Evropskoj uniji, Savetu bezbednosti UN i OEBS-u kako bi nas zaštitili", rekao je Ugljanin.

XS
SM
MD
LG