Dostupni linkovi

Srbija i Slovenija voljne da pomognu "Prvom maju"


Poverenik Asocjacije nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) u kompaniji "AHA Mura Prvi maj" Vladica Marinković, izjavio je da je povodom štrajka radnika kompanije održan hitan sastanak u Ministarstvu privrede na kome je zaključeno da su i Srbija i Slovenija voljne da pomognu da se spreči najgori scenario i sačuvaju radna mesta za pirotske konfekcionare.

Oko 1.300 radnika pirotske konfekcije, koja je deo slovenačke "AHA Mura" u generalnom su štrajku od četvrtka jer vlasnica kompanije, po Marinkovićevim rečima još uvek nije uplatila obećanih pet miliona evra namenjenih dokapitalizaciji pirotske kompanije.
"Sastanku su prisustvovali i predstavnici slovenačke SID banke i jedini zahtev koji imaju i naša i slovenačka država, kao i banka jeste da se radnici vrate na posao.

Dat je rok vlasnici "AHA Mure" Mojci Lukančič da do narednog petka uplati novac, ako se to ne desi onda će država aktivirati deo depozita i uplatiti na naš račun što će omogućiti pokretanje proizvodnje, isplatu plata radnicima, s obzirom da još uvek nisu isplaćene treća trećina zarade za jun, zarade za jul i avgust", kazao je Marinković.

XS
SM
MD
LG