Dostupni linkovi

Pritvor majci troje djece stradale u požaru


Majka troje djece koja su prošle noći nastradala u požaru na Novom Beogradu Živana Stanković (37), uhapšena je danas i, na prijedlog Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, sud joj je odredio pritvor, prenosi agencija Tanjug.

Stanković se tereti za teško djelo protiv opće sigurnosti za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, Boris Palović.

On je dodao da joj je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Troje djece smrtno je stradalo u požaru, koji se dogodio noćas oko jedan sat, iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

"Izgorela je baraka veličine do 20 kvadratnih metara koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka", rekao je Milošević.

Dodao je kako su na mjesto događaja stigla dva vozila sa osam vatrogasaca, ali da je "već sve bilo završeno s obzirom na gradnju same barake".

Prema pisanju Blica, majka je sa najmlađim djetetom uspjela da se spasi u posljednjem trenutku, dok je peto dijete starosti od sedam godina bilo u baraci pored i nije povrijeđeno.

XS
SM
MD
LG