Dostupni linkovi

Pusić: Hrvatska streljivom pridonosti borbi protiv terorizma


Streljivo koje je vlada odlučila donirati Sjedinjenim Državama koristit će za borbu protiv Islamske države čime Hrvatska pridonosi borbi protiv terorizma, rekla je u srijedu u New Yorku hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se streljivo koje je Zagreb odlučio donirati američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države ... i time pridonosimo borbi protiv terorizma", rekla je Pusić u izjavi hrvatskim novinarima.

Hrvatski premijer Zoran Milanović u kolovozu je rekao da je vlada odlučila darovati SAD-u oružje iz zaliha Hrvatske vojske te da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.

Ministrica Pusić, koja uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića sudjeluje na 69. zasjedanju Opće skupštine UN-a, izjavu je dala nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsjednika Baracka Obame o kriznim žarištima u svijetu.

"Bio je vrlo oštar u ocjeni uloge Ruske Federacije u sukobu u Ukrajini, ali je apsolutno pozvao na pregovore", na "mogućnost da se sukobi rješavaju diplomatskim putem, pregovorima i mislim da ta odškrinuta vrata treba iskoristiti", rekla je Pusić.

XS
SM
MD
LG