Dostupni linkovi

Vukovar: Tablu razbio Zagrepčanin


Tablu sa dvojezičnim natpisom na zgradi vukovarske policije oštetila je osoba s područja Zagreba, koja je puštena iz policije posle informativnog razgovora.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je zbog otuđenja i oštećenja dvojezičnih tabli u Vukovaru policija tokom jučerašnjeg dana obavila razgovore s ukupno sedam osoba, koje su nakon razgovora puštene, prenela je agencija Hina.

Dvojezične, ćirilično-latinične table juče su sa zgrada državnih institucija i kancelarija u Vukovaru skinute nakon polaganja venaca i paljenja sveća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, povodom obeležavanja 23. godišnjce osnivanja 204. vukovarske brigade.

Posle odavanja počasti deo bivših boraca otišao je do grada i s pročelja državnih institucija skinuo 14 dvojezičnih tabli i oštetio tablu na zgradi lokalne policije.

Skinute table predali su u Gradsko upavu, oštećena tabla na zgradi policije ubrzo je zamenjena novom koja je, međutim, sinoć oko 19 časova ponovo oštećena.

Od prošle jeseni do sada u Vukovaru su dvojezične table u više navrata prisilno skidane i uništavane, da bi ih vlast iznova vraćala na zakonom predviđena mesta.

XS
SM
MD
LG